Végtelenül egyszerű és sokféle módon variálható desszert.
Elkészítés (4 adag)
- 2 dl tej
- 1 konzervnyi kókusztej (200 ml)
- cukor
- 2 ek keményítő
A tejet és a kókusztejet feltesszük főni, és annyi cukorral ízesítjük, amennyire édesen szeretnénk a pudingot. Ha gyöngyöznek már a tejek, akkor óvatosan belekeverjük a keményítőt, amit előtte egy kis tejben elkevertünk. Közben folyamatosan keverjük, nehogy összecsomósodjon. Addig keverjük, amíg krémes nem lesz, utána kitöltjük tálkákba vagy poharakba és betesszük a hűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul a puding.
Tálalás előtt a tetejére tehetünk egy csomó mindent, piros gyümölcsöket, mangót, őszibarackot stb. Egészen finom villával összezúzott banánnal, aminek a tetejére egy icipici szerecsendiót reszelünk.