Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Igencsak sokoldalú étel, nem véletlenül az egyik alapja az összes közel-keleti könyhának. Magában is lehet enni kenyérre kenve, mindenféle zöldségekkel, de salátákba keverve is jó.

Elkészítés

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt csili
  • fél citrom leve
  • 5-6 ek tahini (szezámmagkrém, keleti boltokban lehet kapni, de házilag is könnyen elkészíthető)
  • olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva

A csicseriborsót beáztatjuk egy napra, közben néha lecserélve a vizet.

A fokhagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, ráöntjük a lecsepegtetett csicseriborsót és kevergetve pirítjuk 1-2 percig, aztán felöntjük bőven vízzel. Addig főzzük, amíg meg nem puhul és kicsit szét nem mászik a cs.borsó, ez kb másfél óra. Leöntjük róla a főzővíz nagyrészét és összeturmixoljuk. Lehet teljesen krémesre, de nem baj, ha maradnak benne nagyobb darabok is.

A pépet ízesítjük a fűszerekkel és folyamatosan keverve ízlés szerint olívaolajjal és vízzel öntjük fel, amíg el nem érjük a kívánt folyósságot.

Szerintem a legfinomabb pitakenyérrel és fekete olívával.

Címkék: arab krém csicseriborsó izraeli mártogatós tahini

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr384296120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása