Ez nem egy egyszerű salátarecept, ez a legfinomabb saláta, szerintem.
Elkészítés (1 adag)
- 2 marék mindenféle vegyes zöld levél (pl saláták, spenótlevél, sóskalevél, bazsalikom)
- 1 paradicsom kockázva
- 3 ek csemege kukorica
- 2 ek apróra vágott dió
- 15 dkg kecskesajt (legalább félkemény)
- 1 gerezd fokhagyma pépesre zúzva
- 2 ek olívaolaj (az ízesített még jobb)
- 1 ek balzsamecet
- fél ek mustár
- só
A zöld leveleket kisebb darabokra tépkedjük és egy tányér közepére halmozzuk. Rászórjuk a paradicsomot és a kukoricát, majd a halom köré szórjuk a diódarabokat.
A zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük az olajjal, balzsamecettel és a mustárral, megsózzuk, majd a salátára öntjük. Ez egy alap vinegrette szósz egyébként. Na jó, a fokhagyma nélkül alap.
A kecskesajtot fél-egy centis szeletekre vágjuk, és hirtelen, zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A félkemény sajt valószínűleg jobban fog olvadni, mint pirulni, de az sem baj. A kemény sajtot viszont szépen meg tudjuk pirítani. A szeleteket tegyük a salátára, az olvadt sajtot pedig szintén öntsük rá. A tetejét lila bazsalikommal díszítettem.