Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Ez nem egy egyszerű salátarecept, ez a legfinomabb saláta, szerintem.

Elkészítés (1 adag)

  • 2 marék mindenféle vegyes zöld levél (pl saláták, spenótlevél, sóskalevél, bazsalikom)
  • 1 paradicsom kockázva
  • 3 ek csemege kukorica
  • 2 ek apróra vágott dió
  • 15 dkg kecskesajt (legalább félkemény)
  • 1 gerezd fokhagyma pépesre zúzva
  • 2 ek olívaolaj (az ízesített még jobb)
  • 1 ek balzsamecet
  • fél ek mustár

A zöld leveleket kisebb darabokra tépkedjük és egy tányér közepére halmozzuk. Rászórjuk a paradicsomot és a kukoricát, majd a halom köré szórjuk a diódarabokat.

A zúzott fokhagymát alaposan összekeverjük az olajjal, balzsamecettel és a mustárral, megsózzuk, majd a salátára öntjük. Ez egy alap vinegrette szósz egyébként. Na jó, a fokhagyma nélkül alap.

A kecskesajtot fél-egy centis szeletekre vágjuk, és hirtelen, zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A félkemény sajt valószínűleg jobban fog olvadni, mint pirulni, de az sem baj. A kemény sajtot viszont szépen meg tudjuk pirítani. A szeleteket tegyük a salátára, az olvadt sajtot pedig szintén öntsük rá. A tetejét lila bazsalikommal díszítettem.

Címkék: saláta kecske sajt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr534658853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása