Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Az az érdekes ebben a csokitortában, hogy egyáltalán nem kell bele sem liszt, sem semmilyen lisztpótlék. Akinek itt elkezdene csillogni a szeme, hogy végre egy viszonylag kalóriaszegény csokitorta receptet olvashat, azt hamar ki kell ábrándítanom, mert vajból, cukorból és tojásból viszont nem keveset kell használni. Na meg ugye csokoládéból.

Elkészítés

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás (ebből két sárgája meg fog maradni)
  • 50 dkg szeder (vagy málna, eper stb), cukor ízlés szerint, fél citrom leve

A csokit és a margarint feldaraboljuk és vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Ha már nincsenek benne darabok, levesszük a gőzről és hagyjuk kihűlni. Közben a cukrot egy egész tojással és 3 tojássárgával habosra keverjük és ha kihűlt a csokis vaj, azt is jól összekeverjük. 5 tojás fehérjét egy kis csipetke sóval felverünk és nagyon óvatosan azt is hozzáadjuk a tésztához.

Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát és beleöntjük a masszát. A sütőben közepes lángon sütjük kb 30 percig. Ellenőrizzük közben késsel, hogy hogy áll a tészta, de ne várjuk meg, amíg semmi sem marad a késen, mert akkor már biztosan szétégett az egész. A lényeg, hogy már ne legyen folyós a tészta, de még teljesen kemény sem, mert hűlés közben éri majd el a végleges állapotát. Ha kész, hagyjuk a kikapcsolt sütőben és nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni, hogy ne essen össze a tészta.

Az öntethez tegyük a szedret egy mixerbe, facsarjuk rá egy fél citrom levét és ízesítsük annyi cukorral, amennyire édesen szeretjük. Érdemes nem túl sokat cukrozni, mert a csokitorta önmagában is elég édes, a savanyú gyümölccsel ezt lehet kicsit ellensúlyozni a cukorsokk elkerülése érdekében. A szedret picit turmixoljuk csak meg, hogy legyen egy kicsit krémes, de még sok egész bogyó is maradjon. Ha kihűlt a torta, az öntettel tálaljuk. Tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy az öntet helyett/mellett gyümölcsfagyival is érdemes kipróbálni!

Címkék: szeder csoki desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr434288958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása