Íme egy újabb krémleves. A különbség az eddigiekkel szemben az, hogy ha ezt a levest sokkal kevesebb vízzel készítjük, esetleg víz nélkül, akkor akár mártogatós krémet is készíthetünk belőle. Kenhetjük kenyérre, vagy együk grissinivel, répával és egyéb zöldségekkel. Incsi-fincsi.
Elkészítés (4 adag)
- 3 fehérbab konzerv
- 1 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- kb 1 ek római kömény (de amúgy ízlés szerint)
- só
- fekete olíva
- 1 csokor friss bazsalikom
Az olíván kívül az összes hozzávalót összeöntjük, a fokhagymát apróra vágva, és felöntjük vízzel, attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűnek a levest. Én 2 literig öntöttem fel, az egy átmenet a híg és a kanálmegakasztó sűrűség között. Főzzük kb 20 percig. Ha a konzerv levét is használjuk, akkor ne, de egyébként tehetünk bele forrás után két leveskockát is. Vigyázat, a konzerv leve is sózott, tehát érdemes közben kóstolgatni! 20 perc után lezárjuk a lángot és összeturmixoljuk az egészet. Tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott fekete olívát.
