Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Íme egy újabb krémleves. A különbség az eddigiekkel szemben az, hogy ha ezt a levest sokkal kevesebb vízzel készítjük, esetleg víz nélkül, akkor akár mártogatós krémet is készíthetünk belőle. Kenhetjük kenyérre, vagy együk grissinivel, répával és egyéb zöldségekkel. Incsi-fincsi.

Elkészítés (4 adag)

  • 3 fehérbab konzerv
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb 1 ek római kömény (de amúgy ízlés szerint)
  • fekete olíva
  • 1 csokor friss bazsalikom
Az olíván kívül az összes hozzávalót összeöntjük, a fokhagymát apróra vágva, és felöntjük vízzel, attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűnek a levest. Én 2 literig öntöttem fel, az egy átmenet a híg és a kanálmegakasztó sűrűség között. Főzzük kb 20 percig. Ha a konzerv levét is használjuk, akkor ne, de egyébként tehetünk bele forrás után két leveskockát is. Vigyázat, a konzerv leve is sózott, tehát érdemes közben kóstolgatni! 20 perc után lezárjuk a lángot és összeturmixoljuk az egészet. Tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott fekete olívát.

DSC01912kicsi_2.jpg

Címkék: leves krém bab olíva mártogatós

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr914123357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása