Véleményem szerint ez minden idők legfinomabb lekvárja. De tényleg.
Elkészítés
- 1 kg málna
- 750 g magozott meggy
- cukor ízlés szerint
- zselésítő
- 1 citrom leve
A gyümölcsöket feltesszük főni, a zselésítőt pedig az utasításoknak megfelelően adagoljuk. Általában azt szokták mondani a receptek, hogy annyi cukrot kell használni, ahány kg gyümölcsöt használunk, de szerintem az teljesen irreális. Én ehhez a mennyiséghez nem használtam többet 20 dekánál, de inkább kóstolgassuk, hogy elég édesnek találjuk-e már a lekvárunkat.
Forraljuk 5 percig a gyümölcsöt folyamatos keverés közben, aztán turmixoljuk össze kicsit. Én jobb szeretem, ha darabos marad a lekvár, de persze teljesen is lehet mixelni. Még forrón töltsükk nagyon alaposan elmosott üvegekbe, celofánt a tetejükre, dunszt, csámm.