Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Véleményem szerint ez minden idők legfinomabb lekvárja. De tényleg.

Elkészítés

  • 1 kg málna
  • 750 g magozott meggy
  • cukor ízlés szerint
  • zselésítő
  • 1 citrom leve

A gyümölcsöket feltesszük főni, a zselésítőt pedig az utasításoknak megfelelően adagoljuk. Általában azt szokták mondani a receptek, hogy annyi cukrot kell használni, ahány kg gyümölcsöt használunk, de szerintem az teljesen irreális. Én ehhez a mennyiséghez nem használtam többet 20 dekánál, de inkább kóstolgassuk, hogy elég édesnek találjuk-e már a lekvárunkat.

Forraljuk 5 percig a gyümölcsöt folyamatos keverés közben, aztán turmixoljuk össze kicsit. Én jobb szeretem, ha darabos marad a lekvár, de persze teljesen is lehet mixelni. Még forrón töltsükk nagyon alaposan elmosott üvegekbe, celofánt a tetejükre, dunszt, csámm.

Címkék: meggy málna lekvár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr364657048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása