Ezt a receptet a nagynénémtől kaptam, az alkotónak járó dícséret őt illeti. Lehet magában is enni hideg vagy meleg salátaként, de nem túlságosan fűszerezett húsok mellé is nagyon jó köretnek.
Elkészítés (per fő)
- 1 nagyobb cukkini
- 1 csipet
- 1 ek szójaszósz
- 1 tk szezámmag
- 1 ek fehérbor (opcionális)
A cukkinit szeleteljük le uborkareszelővel vagy késsel, csak ez utóbbi esetben figyeljünk arra, hogy ne legyenek vastagabbak a szeletek 1 mm-nél, úgy finom. Kis olajat forrósítsunk fel, és gyakori kevergetés közben süssük meg a cukkinit, a sózást sem feledve. Ha már kezd puhulni, adjuk hozzá a szezámmagot, a szójaszószt és a bort, és ebben párojuk készre. Kevergessük, nehogy odaégjen, mert a szezámmag elég keserű tud lenni. Az egész pár perc alatt megvan.