Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Az alap nagyon egyszerűen készíthető el, nem is kell sütni, és a tölteléket is sokféleképpen lehet variálni. Íme egy variáció.

Elkészítés (kb 12 db)

  • 1 zacskó omlós keksz morzsársra törve
  • 15 dkg darált mandula
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 zacskó vaníliás vagy tejszínízű pudingpor az utasítások szerint elkészítve
  • eper

Az összetört kekszet összekeverjük a darált mandulával és dióval, és összegyúrjuk a puha vajjal. Egy muffinsütő formát kibélelünk papírkosárkákkal, és egyenletesen belekenjük a masszánkat úgy, hogy széle is legyen. Tehát pont olyan legyen, mint egy kosárka, a papírforma nélkül is. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon. Közben készítsük el a pudingot, és ha készen vannak a kosárkák is, töltsük meg azokat a krémmel. Díszítsük apróra vágott eperrel a tetejüket, és még tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.

Címkék: dió mandula keksz eper desszert puding

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr644657143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása