Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Tisztában vagyok vele, hogy kicsit fellengzősnek tűnik a leves a címe alapján. Simán ki lehet hagyni a szarvasgombát, de ha tehetjük, akkor egy nagyon pici darabot azért szerezzünk be. Alternatívaként lehet szarvasgombás vajat vagy olajat is használni, az egy fokkal olcsóbb.

Elkészítés (2 adag)

  • 1 csomag megpucolt spárga (én a fehéret jobban szeretem, azt is használtam, de a zöld is jó)
  • 1 nagy ek + 2 tk vaj (lehet szarvasgombás is)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 leveskocka
  • 2 ek vágott mandula
  • só, fehérbors
  • szarvasgomba
  • 1 főzőtejszín

Megpucoljuk a spárgát, a zsenge végeit félretesszük. Az apróra vágott hagymát megpároljuk a nagy evőkanálnyi vajon, hozzáadjuk a darabolt spárgát és a nagyon apróra darabolt szarvasgombát és kicsit pirítgatjuk még vagy egy percig. Felöntjük kétszer annyi vízzel, ha forr, akkor pedig beledobunk egy leveskockát. Ha megpuhult a spárga, turmixoljuk krémesre, adjuk hozzá a tejszínt és még egyet forraljunk rajta.

Közben egy serpenyőben melegítsünk fel 1 kiskanálnyi vajat és azon pirítsuk meg a spárgavégeket. Szedjük ki, a maradék vajon pedig ugyanígy pirítsuk meg a vágott mandulát. Azt inkább csak forgassuk át, nehogy keserűre piruljon.

A levest a pirított mandulával és a spárgavégekkel tálaljuk.

Címkék: leves mandula spárga szarvasgomba

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr334657128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása