Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Ez egy nagyon könnyű pástétom, annyira, hogy szinte szétolvad az ember nyelvén. Ezért is éreztem nagy késztetést arra, hogy kézzel egyem meg. Előételnek vagy kisebb nasinak kiváló.

Elkészítés

  • 30 dkg szárnyas máj (én ezúttal pecsenye libamájat használtam, ami nem a hízott verzió, ez utóbbit egyébként nem is ajánlom ehhez a recepthez, mert sokkal zsírosabb)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 250 ml tejszín (tejjel is lehet keverni)
  • 1 kk só
  • 2 késhegyni fekete bors
  • 2 késhegyni cayenne bors (ettől egyáltalán nem lesz csípős, csak ízt ad)

Minden hozzávalót beleteszünk a turmixgépbe és teljesen simára keverünk mindent, ez kb fél perc. A folyadékot (mert inkább az lesz, a masszától nagyon távol áll az állaga) beleöntjük egy jó alaposan kivajazott sütőformába, én most őzgerincet használtam. Vízfürdőben sütjük meg először lefedve, kis lángon 45 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával, mielőtt kivennénk.

A víznek nem kell a sütőforma tetejéig érnie, de legyen körülötte bőven. A legegyszerűbb, ha már a sütőbe berakott tepsikbe töltjük a vizet. A sütés közbeni ellenőrzésnél vigyázzunk, mert a víz bizony forrni fog közben.

Csemegeuborkával tálaljuk.

Címkék: máj

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr1004094620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása