Ez egy nagyon könnyű pástétom, annyira, hogy szinte szétolvad az ember nyelvén. Ezért is éreztem nagy késztetést arra, hogy kézzel egyem meg. Előételnek vagy kisebb nasinak kiváló.
Elkészítés
- 30 dkg szárnyas máj (én ezúttal pecsenye libamájat használtam, ami nem a hízott verzió, ez utóbbit egyébként nem is ajánlom ehhez a recepthez, mert sokkal zsírosabb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 250 ml tejszín (tejjel is lehet keverni)
- 1 kk só
- 2 késhegyni fekete bors
- 2 késhegyni cayenne bors (ettől egyáltalán nem lesz csípős, csak ízt ad)
Minden hozzávalót beleteszünk a turmixgépbe és teljesen simára keverünk mindent, ez kb fél perc. A folyadékot (mert inkább az lesz, a masszától nagyon távol áll az állaga) beleöntjük egy jó alaposan kivajazott sütőformába, én most őzgerincet használtam. Vízfürdőben sütjük meg először lefedve, kis lángon 45 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával, mielőtt kivennénk.
A víznek nem kell a sütőforma tetejéig érnie, de legyen körülötte bőven. A legegyszerűbb, ha már a sütőbe berakott tepsikbe töltjük a vizet. A sütés közbeni ellenőrzésnél vigyázzunk, mert a víz bizony forrni fog közben.
Csemegeuborkával tálaljuk.