Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Az ember nem eszik minden nap fácánt, de úgy ítéltem meg, hogy Anya 60. szülinapja nem mindennapi esemény, és mivel én vállaltam a főzést, enyém volt a menü összeállításának joga. Szóval tűvé tettem a várost fácánért, amit a legtriviálisabb helyen, a Vásárcsarnokban kaptam végül. Az alagsorban van három vadhúsokat áruló hentes, érdemes ott körülnézni, mert fantasztikus dolgokat lehet kapni, és egyáltalán nem olyan aranyáron, mint amit várna az ember. A vaddisznópörivel és a vörösboros szarvasraguval még várok egy kicsit, de mindenesetre elérhető közelségbe kerültek :)

Elkészítés

  • fácáncomb (1 főre 2-3 darabbal számoljunk, mert nem túl nagyok)
  • savanykás alma
  • fehérbor
  • margarin
  • borókabogyó, só, bors

A borókabogyót összetörjük és beletesszük egy nagy tálba, amire rátesszük a megmosott  fácáncombokat is, majd az egészet felöntjük annyi fehérborral, hogy ellepje a húst és jól összekeverjük az egészet. 1-2 napig hagyjuk a páclében, közben néha megkeverjük.

Az almákat hámozzuk meg, szeleteljük fel és egy jól kivajazott tepsi aljára rakjuk le őket. Azokra tegyük rá a húst, amit időközben kivettünk a pácléből és megtisztítottunk a borókadarabkáktól. A combokat egymás mellé rakosgassuk le, a tetejüket pedig sózzuk meg. Kicsi vajdarabkákat is tegyünk a combok tetejére, aztán fedjük be még egy réteg almaszelettel. Végül öntsünk rá még fehérbort, kb egy centi vastagon álljon a tepsiben. Az egészet fedjük be alufóliával és tegyük be a sütőbe, ahol süssük nagy lángon kb 40 percet.

Ekkor vegyük ki a tepsit a sütőből és szedjük ki az almákat és egy kis bort (aminek már régen nincs alkoholtartalma!) egy külön tálba. A fácánt még tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy megpiruljon a teteje is.

A puha almát tálalhatjuk a fácán mellé így is, vagy pedig egy kis borral felöntve és tejföllel krémesítve turmixoljuk meg, majd borsozzuk meg kicsit. Köretként krumplipürét készítettem.

Címkék: alma bor fácán vadhús

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr684289074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása