Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Dave imádja a hortobágyi palacsintát, minden alkalmat megragad arra, hogy ezt ehessen. A múltkor pl, mikor megtudta, hogy nem mentünk el Anyáék egy bulijába, ahol pedig ez volt a menü, rendesen meg is sértődött. Úgyhogy kénytelen voltam kiengesztelni egy kis Valentin-napi hortobágyival. Az elképzelésekkel ellentétben pedig jelentem, hogy egy ennyire tradicionális magyar étel is lehet glamúros, ha egy kis vörös rózsával nyálasítjuk :)

Az étel elkészítése nem különlegesen bonyolult, arra viszont felhívnám a figyelmet, hogy cserébe sokáig tart. Én mondjuk elszöttyögtem vele, mert volt időm, de szerintem ha valaki kifejezetten siet, sem nagyon lehet másfél óra alatt megúszni.

Elkészítés

palacsinta (10 db)

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz vagy szóda
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 3/4 dl étolaj

pörkölt (6 db palacsintához)

  • 6 csirke felsőcomb (vagy bármilyen más hús, amiből pörköltet szokás csinálni) (vagy gomba, de azt nagyon utálom)
  • 1 vöröshagyma pépesítve
  • pirospaprika
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom (vagy 2 hámozott paradicsom, de akkor nagyon finomra vágva)
  • 1 kk liszt

A palacsintatésztát összekeverjük az olaj kivételével minden egyéb hozzávalóból. Addig keverjük habverővel, amíg csomómentes nem lesz, akkor belekeverjük az olajat is. Ha megvan, tegyük félre 1-2 órára, hogy meg tudjon dagadni a liszt. Így finomabb lesz.

A hagymapépet kis olajon átforgatjuk, majd hozzáadjuk a lebőrözött és lezsírozott, valamint besózott csirkecombokat. Közepes lángon kb 5-10 percig sütjük, amíg fehér nem lesz a hús. Ekkor levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, belekeverünk 2-3 ek tejfölt és a paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, fedőt teszünk a serpenyőre, és gyakran ellenőrizve, hogy nehogy odaégjen, addig sütjük, amíg a hús el nem kezd elválni a csonttól. Akkor ugyanis kész a pörkölt (csirkepaprikás). Szedjük ki a szaftból a húsokat és tegyük félre, amíg ki nem hűlnek.

A palacsintatésztát felkavarjuk és a szokásos módon palacsintákat sütünk. Mivel ebben a tésztában sok az olaj, ezért a palacsintasütőt elég csak az első előtt picit kivajazni, a többi alá nem kell semmi, ha nem égettük oda egyiket sem. Figyeljünk arra, hogy ne süssük túl keményre a palacsintákat, mert akkor nehezebb lesz belehajtogatni a tölteléket.

Ha kihűlt a csirke, akkor csontozzuk ki és vagdossuk a húst kicsire. A megmaradt szaftba belekeverünk 2dl tejfölt és 1 kiskanál lisztet és egyet rottyantunk rajta kis lángon. A kész szószból 1-2 evőkanállal belekeverünk az apróra vágott csirkébe.

A palacsintákat megtöltjük a hússal és belerakjuk egy tálba. A szósszal leöntjük és betoljuk a sütőbe. Nem kell sütni, inkább csak az átmelegítés a cél, ezért 15-20 percnél tovább ne hagyjuk bent. Tejföllel tálalhatjuk.

Címkék: csirke pörkölt palacsinta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr284113064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása