Otthon ez nálunk mindig alapsüti volt a bögrés mákos mellett, mert nagyon könnyen és hamar elkészíthető (sütéssel együtt kb 35 perc), valamint elég sokoldalúan is lehet felhasználni. Magában is finom, de mindenféle lekvárokkal és öntetekkel is fel lehet dobni, valamint a nyári somlói alapjának is kiváló vegyes gyümölcsökkel. Ha a nyers tésztába pötyögtetünk gyümölcsöket (meggy, barack, szőlő stb), akkor tovább tart a sütési idő!
Elkészítés
- 1 pohár cukor (ha kifejezetten édes tésztát szeretnénk, akkor 1.5)
- 2 egész tojás
- 2 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vanillincukor
- 1 pohár joghurt (bármilyen megteszi, a gyümölcsös is, bár annak ízesítése nem nagyon fog érződni a megsült süteményben)
- 1/4 pohár ízetlen olaj vagy olvasztott vaj
- csipet só
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük, aztán apránként hozzáadjuk a lisztet, minden adag után elkeverve a tésztát, hogy ne csomósodjon. Utána minden faxni nélkül jöhet már a többi hozzávaló is. Előmelegített sütőbe tegyük be, 5 percig nagy lángon süssük, aztán még 20 percig közepes lángon, ellenőrizzük közben tűpróbával.