Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Természetesen ez a leves bármilyen lencsével működik, de a currys íz szerintem a legjobban a vöröshöz illik. Egyébként ez sokkal hamarabb meg is puhul, nem is muszáj beáztatni előtte.

A leves nagyon gyorsan és könnyen megvan, és lehet vele akár villogni is, mert különleges íze van.

Elkészítés

  • 1 közepes fej hagyma
  • thai currypaszta (ázsiai boltokban lehet kapni, ha mégsem kapunk, sima currypor is jó)
  • 500 g vöröslencse
  • 1 konzervnyi kókusztej (200 ml)
  • balzsamecet

Az apróra vágott hagymát kis olajon megpirítjuk és belekeverjük a currypasztát. Mindegy, hogy zöldet, sárgát vagy vöröset használunk, attól függ, hogy szeretjük-e az erőset vagy sem (a vörös a legerősebb). Ajánlom, hogy először 1-2 evőkanálnyit keverjünk bele a hagymába, aztán később még lehet tovább ízesíteni, ha kell.

Adjuk hozzá a currys hagymához a megmosott lencsét és 1-2 percig pirítsuk tovább, majd öntsük fel kétszer annyi vízzel. Ha forr, adjunk hozzá két leveskockát, ha pedig megpuhult a lencse, akkor óvatosan turmixoljuk le az egészet, amíg teljesen krémes nem lesz. Ekkor keverjük bele a kókusztejet, ami persze helyettesíthető sima főzőtejszínnel is, csak akkor nem lehet a levessel annyira villogni. Még egy forralás és kész is, illetve most lehet még adagolni a currypasztát, ha nem volt elég.

Tálaláskor opcionálisan csepegtethetünk a leves tetejére egy pár csepp balzsamecetet.

Címkék: leves lencse curry kókusztej

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr804656978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása