Figyelmeztetés: ez a süti mindennél édesebb! Emiatt alig bírtam Dave-et visszatartani attól, hogy megegye a teljes tepsinyit egy ültőben. Mondjuk tényleg finom, de a cukorsokk mellett a következő gondolatom az, hogy egy falatka brownie vajon hány futópadon eltöltött óra alatt dolgozható le. Ennyire persze nem vészes, de a figyelmeztetést vegyük komolyan, kéremszépen.
Elkészítés
20 dkg vaj
30 dkg cukor
20 dkg étcsoki
15 dkg fehér csoki
3 tojás
2 kk vaníliakivonat
12.5 dkg liszt
só
A vajat és a cukrot picit folyósra kavarjuk, aztán belevadogssuk a kétfajta csokoládét. Én apróra vágtam, de ha megolvasztjuk, akkor homogénebben lesz csokis a tészta (igen, természetesen ez szakkifejezés). Beleütünk három tojást, hozzáadjuk a vaníliát és egy csipetke sót, aztán a lisztet is belekeverjük. A tésztát 3-4 centi vastagon terítjük bele egy formába. A tetejére lehet szeletelt mandulát szórni, attól még jobban néz ki.
Közben előmelegítjük a sütőt, aztán a betoljuk a tésztát, és 25 percig sütjük. Tűpróbázni igazából teljesen felesleges, mert a brownie-nak pont az a lényege, hogy a közepe nem sül át teljesen, a csoki meg amúgy sem fog. 25 perc után kivesszük, és még 30 percig hűlni hagyjuk. Utána lehet szeletelni és csámmolni.