Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Figyelmeztetés: ez a süti mindennél édesebb! Emiatt alig bírtam Dave-et visszatartani attól, hogy megegye a teljes tepsinyit egy ültőben. Mondjuk tényleg finom, de a cukorsokk mellett a következő gondolatom az, hogy egy falatka brownie vajon hány futópadon eltöltött óra alatt dolgozható le. Ennyire persze nem vészes, de a figyelmeztetést vegyük komolyan, kéremszépen.

Elkészítés

20 dkg vaj

30 dkg cukor

20 dkg étcsoki

15 dkg fehér csoki

3 tojás

2 kk vaníliakivonat

12.5 dkg liszt

A vajat és a cukrot picit folyósra kavarjuk, aztán belevadogssuk a kétfajta csokoládét. Én apróra vágtam, de ha megolvasztjuk, akkor homogénebben lesz csokis a tészta (igen, természetesen ez szakkifejezés). Beleütünk három tojást, hozzáadjuk a vaníliát és egy csipetke sót, aztán a lisztet is belekeverjük. A tésztát 3-4 centi vastagon terítjük bele egy formába. A tetejére lehet szeletelt mandulát szórni, attól még jobban néz ki.

Közben előmelegítjük a sütőt, aztán a betoljuk a tésztát, és 25 percig sütjük. Tűpróbázni igazából teljesen felesleges, mert a brownie-nak pont az a lényege, hogy a közepe nem sül át teljesen, a csoki meg amúgy sem fog. 25 perc után kivesszük, és még 30 percig hűlni hagyjuk. Utána lehet szeletelni és csámmolni.

 

Címkék: csoki desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr943472476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása