Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Ez a mostani ünnepi sütinek készült, ezért szépen rétegelt és díszített is lett. Nem mellesleg pedig finom.

Elkészítés

  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 2 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 2 dk tejszín
  • 1.5 ek porcukor
  • 2 ek őrölt mandula
  • 1 kk vaníliaaroma

A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat addig keverjük a cukorral, amíg szép fehér nem lesz. Ekkor belekeverjük a lisztet, a mandulát, a kakaót, a sütőport és egy csipetnyi sót. Felverjük a fejérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze. A tésztát előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük kb 20 perc alatt, késsel ellenőrizzük. Ha készen van, nyitot ajtónál hagyjuk benne még a sütőben, hogy össze ne essen, majd kivéve onnan hagyjuk teljesen kihűlni. Ha megvan, akkor vághatjuk szét, hogy megtöltsük krémmel. Ha nem várjuk meg, míg kihűl a süti, akkor könnyen szétesik a vágáskor.

A krémhez felverjük a tejszínt óvatosan, nehogy túlverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a mandulát és vaníliát, és kész is.

Címkék: csoki mandula piskóta desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr333722059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása