Ez a mostani ünnepi sütinek készült, ezért szépen rétegelt és díszített is lett. Nem mellesleg pedig finom.
Elkészítés
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 6 dkg őrölt mandula
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag sütőpor
a krémhez:
- 2 dk tejszín
- 1.5 ek porcukor
- 2 ek őrölt mandula
- 1 kk vaníliaaroma
A tojásokat szétválasztjuk és sárgájukat addig keverjük a cukorral, amíg szép fehér nem lesz. Ekkor belekeverjük a lisztet, a mandulát, a kakaót, a sütőport és egy csipetnyi sót. Felverjük a fejérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze. A tésztát előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük kb 20 perc alatt, késsel ellenőrizzük. Ha készen van, nyitot ajtónál hagyjuk benne még a sütőben, hogy össze ne essen, majd kivéve onnan hagyjuk teljesen kihűlni. Ha megvan, akkor vághatjuk szét, hogy megtöltsük krémmel. Ha nem várjuk meg, míg kihűl a süti, akkor könnyen szétesik a vágáskor.
A krémhez felverjük a tejszínt óvatosan, nehogy túlverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a mandulát és vaníliát, és kész is.