Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Nos, ez egy kísérlet volt, ami szerencsére bejött, ugyanis nem szoktam hasonló ételeket enni, pláne nem elkészíteni. Danival és Gáborral tegnap vas partit tartottunk, azaz sok olyan ételt ettünk, aminek a vastartalma magas. Szoktunk ilyen tematikus esteket tartani, eközben pedig éreztük, ahogy löketet kap minden egyes hemoglobinunk. Ugyanis, ha nem tudtátok volna, pl a hüvelyesekben és a vörös húsokban magas a vasszint. Fontos, hogy az embernek legyenek teljesített céljai :) Viszont fényképet nem készítettem, ugyanis bármilyen finom is lett a chili con carne (azaz csilis bab), sajnos úgy néz ki, mint a kutykaja - nekem legalábbis nem sikerült úgy tálalnom, hogy kicsit is gusztusos legyen. Sajnálom. A recept alapja Jamie Olivertől származik.

Elkészítés (4 adag)

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 sárgarépa

negyed gumó zeller

1 piros húsú paprika

1 tk csilipor (illetve ezt ízlés szerint)

1 tk őrölt kömény

1 tk fahéj

só, bors

1 lencse konzerv

1 kukorica konzerv

1 vörösbab konzerv

2 hámozott és darabolt paradicsom konzerv

30 dkg darált marhahús

A zöldségeket összevágjuk apróra, és egy kis olajon, folyamatos keverés közben addig pároljuk, amíg meg nem puhulnak. Közben hozzáadjuk a fűszereket is. Ekkor adjuk hozzá a konzervzöldségeket (nem kell lecsöpögtetni), a szétmorzsolt marhahúst, és főzzük, főzzük, amíg az egész nem lesz puha, és el nem fő a leve majdnem teljesen.

Tálaláskor nagyon finom joghurttal és friss petrezselyemmel a tetején. Köretként pedig rizst, krumplit, de akár kenyeret is adhatunk hozzá. Mi ez utóbbival ettük, isteni volt, de fotó továbbra sincs :)

Címkék: lencse marha paradicsom bab csili kukorica mexikói

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr763471819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása