Nos, ez egy kísérlet volt, ami szerencsére bejött, ugyanis nem szoktam hasonló ételeket enni, pláne nem elkészíteni. Danival és Gáborral tegnap vas partit tartottunk, azaz sok olyan ételt ettünk, aminek a vastartalma magas. Szoktunk ilyen tematikus esteket tartani, eközben pedig éreztük, ahogy löketet kap minden egyes hemoglobinunk. Ugyanis, ha nem tudtátok volna, pl a hüvelyesekben és a vörös húsokban magas a vasszint. Fontos, hogy az embernek legyenek teljesített céljai :) Viszont fényképet nem készítettem, ugyanis bármilyen finom is lett a chili con carne (azaz csilis bab), sajnos úgy néz ki, mint a kutykaja - nekem legalábbis nem sikerült úgy tálalnom, hogy kicsit is gusztusos legyen. Sajnálom. A recept alapja Jamie Olivertől származik.
Elkészítés (4 adag)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
negyed gumó zeller
1 piros húsú paprika
1 tk csilipor (illetve ezt ízlés szerint)
1 tk őrölt kömény
1 tk fahéj
só, bors
1 lencse konzerv
1 kukorica konzerv
1 vörösbab konzerv
2 hámozott és darabolt paradicsom konzerv
30 dkg darált marhahús
A zöldségeket összevágjuk apróra, és egy kis olajon, folyamatos keverés közben addig pároljuk, amíg meg nem puhulnak. Közben hozzáadjuk a fűszereket is. Ekkor adjuk hozzá a konzervzöldségeket (nem kell lecsöpögtetni), a szétmorzsolt marhahúst, és főzzük, főzzük, amíg az egész nem lesz puha, és el nem fő a leve majdnem teljesen.
Tálaláskor nagyon finom joghurttal és friss petrezselyemmel a tetején. Köretként pedig rizst, krumplit, de akár kenyeret is adhatunk hozzá. Mi ez utóbbival ettük, isteni volt, de fotó továbbra sincs :)