Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Avagy lasagne tészta helyett padlizsánnal. Mikor előadtam Dave-nek az ötletet, hogy mi lesz vacsira, megfenyegetett, hogy pórul járok, ha szar lesz, márpedig szerinte erre nagy az esély, és ő valami finomra vágyik. Evés közben duzzogva bár, de bevallotta, hogy egész jó lett, szerintem is.

Elkészítés (4 adag)

  • 2 közepes padlizsán
  • 60 dkg darált marhahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • liszt, tej, olaj, só, bors

Olajon felforrósítunk 2 ek olajat, majd megpirítunk benne annyi lisztet, amit el tudunk kerevni az olajjal. Apránként annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a liszt felvesz, közben folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós a szósz. Tehát készítunk egy besamel alapot. Ha már kellemesen folyós a sok tejtől, belekeverjük a darált húst, a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot, aztán pedig sóval és borssal ízesítjük. Folyamatosan kevergetjük addig, amíg barna nem lesz a szósz, akkor sült meg a hús.

A padlizsánokat vékonyan meghámozzuk és fél centis szeletekre vágjuk. Egy jénait kivajazunk és az aljára rakosgatjuk a padlizsánszeleteket. Az első réteg után sózzunk, majd adagoljunk rá szószt. Aztán megint jöhet a padlizsán, aztán megint a szósz, ameddig van. A vége szósz legyen és reszeljünk rá sajtot mindenképpen.

Közepes lángon addig süssük, amíg meg nem puhul a padlizsán, fél óra biztosan van.

Címkék: marha padlizsán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr33556734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása