Vigyázat, alattomos! (Nehéz abbahagyni a csámmolást.)
Elkészítés
- 2 puha, érett avokádó
- 1 húsos gerezd fokhagyma
- 1 kicsi lilahagyma
- 1/2 citrom leve
- 2 paradicsom
- só, bors
Az avokáddó húsát villával összetörjük, aztán ízesítjük sóval és borssal. Hozzákeverjük a zúzott (vagy reszelt) fokhagymát, az apró kockára vágott lilahagymát és a citromlevet. A paradicsomokat leforrázzuk forró vízzel, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk, majd lehúzzuk a héjukat. Apró kockákra vágva azt is belekeverjük a krémbe.
Az egészet össze lehet turmixolni, de szerintem sokkal jobb, ha inkább mindent apróra vágunk, az avokádó krémessége mellett így teljes az élmény. Lehet tortilla chipset mártogatni bele, zöldségeket (répa a nyerő), grissinit, de simán kenyérre is lehet kenni. Mindenhogy isteni.