Azért jó egyben megsütni a fasírtot, mert sokkal egyszerűbb, és nem lődöz a rohadt olaj, miközben megpróbálom megfordítani a kis adagokat. Meg ugye nem kell hozzá plusz zsiradék, amivel jól megszívja magát. Tényleg, csak össze kell kutyulni mindent és bedobni a sütőbe, aztán kész. Siker garantált.
Elkészítés (3 főre)
0,5 kg darált hús, én marhával csinálom, mert nem vagyok nagy sertéshúsrajongó
2 dl tejföl
só, bors, kakukkfű
Egy tálban jó alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Tejfölből akár még többet is lehet használni, hogy jól tocsogjon a massza. Ez azért kell, hogy ne legyen nagyon száraz a kész fasírt. Ha megvan, akkor egy őzgerincszerű tepsibe szépen belesimítjuk, lefedjük alufóliával, és betesszük a sütőbe nagy lángra. Összesen kb 35 percig süssük, 20-25 perc elteltével szedjük le az alufóliát, hogy megpiruljon a teteje. A massza szépen össze fog ugrani, ettől ne ijedjen meg senki.
Mellé köretként nagyon finom az olívás gratin.