Íme egy újabb krémleves, ami nagyon egyszerű. Nem hagyományos zellerleves ez viszont, ne a szokásos ízt várjuk, pláne ne, ha valaki csak a zacskós porlevesek ízeihez van szokva. Ez ugyanis, nem elnyomva a tisztességes zellerízt, enyhén édeskés almaízt is ad. Igazán különleges, egyszer a barinőimnek is főztem, amikor nálam vacsoráztak, nagy sikere volt.
Elkészítés
1 nagy gumó zeller
3-4 közepes méretű alma
1 hagyma
só, bors, leveskocka, esetleg almaecet vagy almabor
2 dl tejszín
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kicsi olajon vagy vajon, majd rádobáljuk a kockára vágott fél zellert és két almát. Kis forgatás után felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha valaki szeretne almabort használni, akkor annak a mennyisége ne haladja meg a 2 dl-t. A levest fűszerezzük, és ha forr már a víz, akkor beledobunk 2 leveskockát. Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen ízesítésűt. Ha puhára főttek a zöldségek, akkor jól turmixoljuk le az egészet, adjuk hozzá a tejszínt, és még egyet forraljunk rajta.
A maradék zellert gyufaszálnyi vékony csíkokra vágjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az almát szintén kis darabokra vágjuk, azt pedig vajon pároljuk meg. Tálaláskor a párolt almát és a zellerchipset szórjuk a kimert leves tetejére!