Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Íme egy újabb krémleves, ami nagyon egyszerű. Nem hagyományos zellerleves ez viszont, ne a szokásos ízt várjuk, pláne ne, ha valaki csak a zacskós porlevesek ízeihez van szokva. Ez ugyanis, nem elnyomva a tisztességes zellerízt, enyhén édeskés almaízt is ad. Igazán különleges, egyszer a barinőimnek is főztem, amikor nálam vacsoráztak, nagy sikere volt.

Elkészítés

1 nagy gumó zeller

3-4 közepes méretű alma

1 hagyma

só, bors, leveskocka, esetleg almaecet vagy almabor

2 dl tejszín

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kicsi olajon vagy vajon, majd rádobáljuk a kockára vágott fél zellert és két almát. Kis forgatás után felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha valaki szeretne almabort használni, akkor annak a mennyisége ne haladja meg a 2 dl-t. A levest fűszerezzük, és ha forr már a víz, akkor beledobunk 2 leveskockát. Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen ízesítésűt. Ha puhára főttek a zöldségek, akkor jól turmixoljuk le az egészet, adjuk hozzá a tejszínt, és még egyet forraljunk rajta.

A maradék zellert gyufaszálnyi vékony csíkokra vágjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Az almát szintén kis darabokra vágjuk, azt pedig vajon pároljuk meg. Tálaláskor a párolt almát és a zellerchipset szórjuk a kimert leves tetejére!

Címkék: alma leves zeller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr623397131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása