Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Ennek a receptnek az eredetijét Stahl Judit egyik szakácskönyvében találtam. Nem értem egyébként a nagy SJ ellenérzést sokaknál. Szoktak finnyogni, hogy a csaj nem is maga találta ki a recepteket, hanem csak összelopkodta másokét. És? Ezt most én is lopom, kisebb variációkkal. A sikere hatalmas lett, Dave nem is nagyon bírta abbahagyni az evést, folyamatosan tömte magába a kaját, miközben persze sápítozott, hogy mennyire tele van. Elég különleges íze van a borsos májragunak az édeskés almás palacsintával, ezért abszolúte gourmand a cucc, és bár nem tűnik annak elsőre, elég laktató is.

Elkészítés (2 főre)

Májragu:

  • 40 dkg borjúmáj (eredeti receptben csirke van, tehát szerintem bármely fajta megfelel)
  • 1-1.5 dl tejföl
  • só, bors, majoranna

A májat kis darabokra vágva meg kell sütni egy serpenyőben, szerintem sokkal finomabb lesz, ha ezt vajjal tesszük meg, de nyilván bármely más zsiradék is megfelel. Arra kell csak odafigyelni, hogy ne süssük túl sokáig, mert akkor könnyen megkeményedik, kérges lesz a máj. Amikor megsült, és jó sok levet eresztett, akkor szórjunk rá sót és borsot, valamint jócskán majorannát. Már ettől fantasztikus lesz az íze, de még keverjünk bele tejfölt is, na attól lesz csak igazán csámm.

Almás palacsinta:

  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál cukor
  • csipetnyi só, bors
  • 25 dkg reszelt alma
  • 1 citrom reszelt héja és egy kicsi citromlé
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 3 dkg olvasztott vaj

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd bele a reszelt almát és a citromot. Külön tálban összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a tejet, majd az egészet összeöntjük. Rendesen el kell keverni, különben tök össze-vissza lesznek a palacsinták. Ha ez megvan, akkor melegítsünk ezúttal szigorúan vajat egy palacsintasütőben, és evőkanálnyi mennyiségű tésztákat halmozzunk reá, szétlapítva. Egy-egy oldalt 2-3 percig kell sütni. Együtt, melegen tálalva a legjobb.

Címkék: alma máj palacsinta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr743383633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása