Nem csinál az ember mindennap nyulat. Pedig, hogy őszinte legyek, semmi különleges nincs benne. Nagyon finom és ennyi, csámm. Cserébe véleményem szerint legalább egyszer ki kell próbálni! És annyira sajnos nem vagyok nagy anatómiában, hogy értsem, mit keres a gerincek mellett a két lebeny, ami szerintem konkrétan olyan, mintha a nyúlnak szárnyai lettek volna. Viszont az is finom volt.
Elkészítés (fejenként)
1 nyúlgerinc
2 gerezd fokhagyma
tej, fűszersó, bors, kakukkfű (vagy rozmaring)
A nyúlgerincet picit lezsíroztam, aztán bepácoltam fokhagymás tejbe, majdnem egy teljes napra. Annyi tejet öntöttem a húsra, hogy ellepje. Egy nap után leöntöttem a tej nagy részét (a fokhagymát nem!), a húst jól befűszereztem, és nagy lángra beraktam a sütőbe, alufóliával lefedve. 30 perc után levettem a fóliát és vajdarabkákat tettem a hús tetejére, aztán visszatoltam a sütőbe még 30 percre.
A nyúl rozmaringgal is finom kakukkfű helyett, csak annak adagolásával óvatosan bánjunk, mert nagyon intenzív ízű fűszer.
Köretként 400 g mirelit zöldbabot vajon megpároltam 1 lilahagymával, sózva természetesen. Azt kell mondjam, hogy teljes volt az összhang a nyuszival.