Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Eléggé csámm kuglóf recept. Bár szerintem gyakorlatilag minden kuglóf nagyon csámm. Ennek a tésztája nagyon könnyű, a citromtól meg olyan friss íze lesz. Hogy az milyen? Tessék kipróbálni, olyan. Annyi a figyelmeztetés, hogy ez a recept szerintem gigantikus kuglófot eredményez. Van két helyes minikuglóf szilikonformám, és bár csak fél adag tésztát csináltam, mind a kettőt fel kellett használnom. És ugye meg is kel a tészta sütés közben, szóval csak óvatosan.

Elkészítés

20 dkg vaj

25 dkg cukor

4 tojás

30 dkg liszt

2 kiskanál sütőpor

1 csomag vanillincukor

2,5 dl tej

1 citrom lereszelt héja

csipet só

mandula

A puha (de nem folyékony) vajat jól összekeverjük a cukorral, míg olyan habos nem lesz. Azért érdemes egy darabig kevergetni, mert könnyebb lesz a tészta, ha habos lesz ez a keverék. Gondolom belemennek a levegőbuborékok. Hozzáadjuk ehhez a tojások sárgáját, a lisztet, aztán minden egyebet. A tojásfehérjéket felverjük keményre, és aztán azt is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

A sütőforma aljába vajforgácsokat rakunk, és mandulát, ami a végén szépen fog látszani a kuglóf tetején, ha hámozott mandulát használunk. Ha nem hámozott, akkor csak akkor látszik, ha megmutatjuk. A tésztát kb háromnegyedig töltjük a formába, az egészet előmelegített sütőbe toljuk közepes lángra, és kb egy órát sütjük. Azért a késpróbát végezzük el néha közben.

Címkék: német mandula desszert kuglóf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr253453497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása