Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Mint már írtam, nem voltam eddig nagy híve a sütőtöknek. A muffinnak sem, bár annál persze nem az ízével van bajom, csak nem értem, miért van akkora hype a műfaj körül. Ez a recept nem különösebben bonyolult, cserébe elég finom.

Elkészítés

25 dkg liszt

2 kiskanál sütőpor

2 evőkanál zabpehely

csipetnyi só, szerecsendió

25 dkg nyers, hámozott sütőtök reszelve vagy apróra vágva

1 tojás

20 dkg barnacukor

1,2 dl tej

Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és a többit, majd az egészet elkeverjük. Úgy sütjük meg, mint általában a muffint szokás, tehát muffinsütőben, vagy dupla papírformácskában, tepsire állítva. Legjobb persze beszerezni szilikonformákat, mert akkor sem a tepsi, sem a papír nem válik eggyé a sütivel. Arra kell csak figyelni, hogy sülés közben meg fog kelni a sütőpor miatt, ezért a formákat elég csak háromnegyedig megtölteni. Előmelegített sütőben kell sütni, közepes lángon, olyan 25 percig, de nem árt néha belebökni a kést, hogy készen van-e már. Ha kihűlt, lehet rá cukormázat rakni, de azt csak óvatosan, mert anélkül is pont elég édes lesz.

 

 

Címkék: sütőtök muffin desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr513383650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása