Mint már írtam, nem voltam eddig nagy híve a sütőtöknek. A muffinnak sem, bár annál persze nem az ízével van bajom, csak nem értem, miért van akkora hype a műfaj körül. Ez a recept nem különösebben bonyolult, cserébe elég finom.
Elkészítés
25 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
2 evőkanál zabpehely
csipetnyi só, szerecsendió
25 dkg nyers, hámozott sütőtök reszelve vagy apróra vágva
1 tojás
20 dkg barnacukor
1,2 dl tej
Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat és a többit, majd az egészet elkeverjük. Úgy sütjük meg, mint általában a muffint szokás, tehát muffinsütőben, vagy dupla papírformácskában, tepsire állítva. Legjobb persze beszerezni szilikonformákat, mert akkor sem a tepsi, sem a papír nem válik eggyé a sütivel. Arra kell csak figyelni, hogy sülés közben meg fog kelni a sütőpor miatt, ezért a formákat elég csak háromnegyedig megtölteni. Előmelegített sütőben kell sütni, közepes lángon, olyan 25 percig, de nem árt néha belebökni a kést, hogy készen van-e már. Ha kihűlt, lehet rá cukormázat rakni, de azt csak óvatosan, mert anélkül is pont elég édes lesz.