Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Az olyan embereknek igazán jó főzni, akik nagyon válogatósak. Marci ilyen, és amikor közölte, hogy ne kínálgassam mással, mert most a salsát szeretné enni, annyira ízlik neki, elégedetten háttérbe húzódtam, hogy meg ne zavarjam a békés majszolást.

Elkészítés

  • 1 fej hagyma (lila vagy vörös)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 erős paprika (hegyes, zöld)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors, petrezselyem

A hagymákat és a paprikákat belecsomagoljuk alufóliába és a sütőben (nagy lángon) addig sütjük, amíg meg nem puhulnak. A hagymának és a kaliforniainak kb fél óra kell, a többi negyed alatt is megvan. Ha minden zöldség puha, szedjük ki a sütőből és hagyjuk őket kihűlni. A sült paprikáról könnyű lehúzni a héját, ezt tegyük is meg, mert úgy finomabb, valamint a magokat is távolítsuk el. Minden sült zöldséget dobáljunk bele a turmixgépbe, majd adjuk még hozzá a leforrázott és meghámozott paradicsomot és a citromlevet. Mixeljük, aztán ízesítsük sóval és pici borssal, valamint apróra vágott petrezselyemmel. Úgy a legjobb, ha a szósz tálaláskor hideg, de megértem, hogy ha nem bírjuk ki, míg lehűl.

Címkék: hagyma paradicsom paprika krém mártogatós

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr233556834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása