Az olyan embereknek igazán jó főzni, akik nagyon válogatósak. Marci ilyen, és amikor közölte, hogy ne kínálgassam mással, mert most a salsát szeretné enni, annyira ízlik neki, elégedetten háttérbe húzódtam, hogy meg ne zavarjam a békés majszolást.
Elkészítés
- 1 fej hagyma (lila vagy vörös)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 erős paprika (hegyes, zöld)
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 nagy paradicsom
- 1/2 citrom leve
- só, bors, petrezselyem
A hagymákat és a paprikákat belecsomagoljuk alufóliába és a sütőben (nagy lángon) addig sütjük, amíg meg nem puhulnak. A hagymának és a kaliforniainak kb fél óra kell, a többi negyed alatt is megvan. Ha minden zöldség puha, szedjük ki a sütőből és hagyjuk őket kihűlni. A sült paprikáról könnyű lehúzni a héját, ezt tegyük is meg, mert úgy finomabb, valamint a magokat is távolítsuk el. Minden sült zöldséget dobáljunk bele a turmixgépbe, majd adjuk még hozzá a leforrázott és meghámozott paradicsomot és a citromlevet. Mixeljük, aztán ízesítsük sóval és pici borssal, valamint apróra vágott petrezselyemmel. Úgy a legjobb, ha a szósz tálaláskor hideg, de megértem, hogy ha nem bírjuk ki, míg lehűl.