Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

És íme egy újabb krémleves, ezúttal brokkoliból. Azt hiszem egyébként, ideje megint rákattanni a brokkolira, mert az jó. Ez a leves pedig egyébként is végtelenül egyszerű, de nagyon csámm.

Elkészítés (6 főre)

két kisebb vagy egy nagy fej brokkoli

1 nagy krumpli

1 doboz tejszín

leveskocka, fehér bors, szerecsendió

1 tojás

2 ek liszt

sajt

A brokkolit megpucoljuk, kisebb virágokra szedjük, és a krumplival, valamint annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni. Ha a víz felforrt, beledobjuk a leveskockákat. Amikor a brokkoli és a krumpli is puhára főtt, akkor leturmixoljuk az egészet, majd belekeverjük a tejszínt és ízesítjük fehér borssal és szerencsedióval. Közben egy tálkában összekeverünk egy egész tojást kb 2 kanálnyi liszttel, egy csipetke sóval, és belereszelünk annyi sajtot, hogy jól összeálljon, de még ne legyen keverhetetlen a tészta. Én cheddar vagy füstölt sajtot szeretek használni, de bármilyen egyéb keményebb fajta sajt is jó. A hagyományos trappista meg ilyenek nem annyira, mert teljesen szétmásznak a galuskák és nagyon trutyis lesz a leves. Ha jól összekevertük, akkor a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk egy kiskanállal. Akkor főttek meg a galuskák, ha feljöttek a leves tetejére.

Címkék: leves sajt brokkoli szerecsendió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr453437399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása