És íme egy újabb krémleves, ezúttal brokkoliból. Azt hiszem egyébként, ideje megint rákattanni a brokkolira, mert az jó. Ez a leves pedig egyébként is végtelenül egyszerű, de nagyon csámm.
Elkészítés (6 főre)
két kisebb vagy egy nagy fej brokkoli
1 nagy krumpli
1 doboz tejszín
leveskocka, fehér bors, szerecsendió
1 tojás
2 ek liszt
sajt
A brokkolit megpucoljuk, kisebb virágokra szedjük, és a krumplival, valamint annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főni. Ha a víz felforrt, beledobjuk a leveskockákat. Amikor a brokkoli és a krumpli is puhára főtt, akkor leturmixoljuk az egészet, majd belekeverjük a tejszínt és ízesítjük fehér borssal és szerencsedióval. Közben egy tálkában összekeverünk egy egész tojást kb 2 kanálnyi liszttel, egy csipetke sóval, és belereszelünk annyi sajtot, hogy jól összeálljon, de még ne legyen keverhetetlen a tészta. Én cheddar vagy füstölt sajtot szeretek használni, de bármilyen egyéb keményebb fajta sajt is jó. A hagyományos trappista meg ilyenek nem annyira, mert teljesen szétmásznak a galuskák és nagyon trutyis lesz a leves. Ha jól összekevertük, akkor a gyöngyöző levesbe beleszaggatjuk egy kiskanállal. Akkor főttek meg a galuskák, ha feljöttek a leves tetejére.