Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Ennek a levesnek az alapja a sütőtök, és egy előző posztomhoz igencsak hasonlít, legalábbis kinézetre. Ízre ugyanis egészen más, ez a leves édeskés, a másik, lévén dominálnak benne a zöldségek, egyáltalán nem az. Elkészíteni ezt időigényesebb, de semmiképpen sem bonyolult. Cserébe megéri, mert tényleg különleges ízű lesz a leves.

Elkészítés (4 főre)

1 közepes hagyma

5 dkg vaj

2-3 evőkanál méz karamellizálva

1 nagy krumpli

1 közepes alma

1 l víz, két leveskocka (vagy zöldségalaplé)

1 kg sütőtök sülve

fél narancs leve

só, bors, szerecsendió, kakukkfű

1 dl tejszín

A sütőtököt hosszában ketté vágjuk és betesszük a sütőbe sülni. Akkor jó, ha teljesen puha lesz. Akkor hagyjuk picit lehűlni és kikanalazzuk a húsát. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat és a mézet, és beledobjuk az apróra vágott hagymát, valamint a kakukkfüvet. Amikor megpirult, hozzáadjuk a felkockázott almát és a krumplit. Átforgatjuk, és ráöntjük a zöldséglevet (vagy a vizet, és ha felforrt, beledobjuk a leveskockákat). Ha puhára főtt minden, akkor hozzáadjuk a leveshez a sütőtök húsát, hagyjuk kicsit összefőni. A végén beleöntjük a fél narancs levét, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeturmixoljuk az egészet, beleöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.

Címkék: alma leves sütőtök narancs kakukkfű

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr163420193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása