Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Ezt a sós nasit sütéssel együtt kb 35 perc elkészíteni, tehát gyors, ráadásul nagyon egyszerű is. Variálható, sokáig eláll, és mindig sikere van.

Elkészítés

  • 25 dkg túró (bármilyen megfelel, a tehéntúróval lesz a leglágyabb az íze, juhtúróval karcosabb)
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt

A lisztet a puha, de nem folyékony vajjal és egy kiskanál sóval összemorzsoljuk kézzel, majd hozzáadjuk a túrót is és gyúrjuk, míg össze nem áll a tészta rendesen. Fél centi vastagra kinyújtjuk és belesimítjuk egy nagy lapos tepsibe. A legalapabb, ha szezámmaggal vagy sajttal szórjuk meg. Mielőtt betoljuk a sütőbe, vágjuk fel rudacskákra, de egyébként bármilyen forma készíthető belőle, pogácsa is. Nagy lángon süssük 20-25 percet. Nem szabad túlsütni, mert ha kivesszük, valamennyit keményedik utána, tehát ha már sülés közben ropogós lesz, akkor nagyon kiszárad, az nem jó.

Ha kész, hagyjuk picit hűlni, de aztán már lehet is nassolni. A mostani adagot vendégségbe vittem, még melegen csomagoltam be. A bizarr zöld cucc pedig bazsalikomos sajt.

Címkék: túró szezámmag sós nasi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr343545382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása