Mártogatósos partik állandó sztárja. Ennek megfelelően ez egy jó nagy adag.
Elkészítés
- 80 dkg csirkemáj
- 1 narancs
- tejföl/majonéz
- só, bors, majoranna, csilipor
A májat megmossuk, levágjuk róla a nagy zsírdarabokat, és vajon elkezdjük sütni kis lángon. Sózzuk meg, és kb egy evőkanálnyi majorannával ízesítsük. Mivel a máj hamar kérges lesz, ezért kell kislángon készíteni, sőt, ráraktam fedőt is, hogy inkább párolódjon, mint süljön. Nem kell így sem sokáig, kevergessük és figyeljük, hogy mikor sül meg éppencsak a máj. Akkor jó, ha át van sülve, de még puha és nagyon omlós a közepe. Ha készen van, szedjük ki a levéből és pürésítsük. Én szeretem, ha kicsit darabos marad, ezért nem turmixgépet, hanem krumplinyomót használtam.
Ha pürés a máj, adjunk hozzá egy kicsit a levéből, egy narancs kifacsart levét, valamint annyi tejfölt, hogy krémes legyen (kb egy evőkanál). Tejföl helyett lehet majonézt is használni. Alaposan keverjük össze, és folyamatosan kóstolgatva ízlés szerint ízesítsük tovább feketeborssal és csilivel.