Vannak emberek, akik szerint a lazac a világ legfinomabb hala. Erős a gyanúm, hogy ezt általában azért mondják, mert ez a fajta hal nem nagyon szokott szálkás lenni. Ez így van, valamint lehet sülve és nyersen is enni, bár ez utóbbit csak akkor érdemes, ha friss. És persze elég finom is, az tény. Na jó, egyezünk ki abban, hogy az egyik legjobb hal. Ez a recept nagyon egyszerűen elkészíthető, akinek pedig nem fog ízleni, az egész egyszerűen magára vessen, azt gondolom.
Elkészítés
lazacfilé
vaj
só, fehérbors, kakukkfű
A lazacfiléről levágjuk a vastag bőrét, majd vékonyan felszeleteljük a húsát. Lefektetjük egy tálba, sóval és fehérborssal ízesítjük. Vajforgácsokat rakunk a szeletekre, nem túl sokat, 1 szeletre 2-3-at. A végén pedig jól megszórjuk szárított kakukkfűvel. A tálat lefedjük alufóliával, betoljuk a sütőbe, és magas lángon 10 percet sütjük, leszedjük a fóliát, és még 10 percet hagyjuk sülni.
Köretként gyakorlatilag bármit lehet hozzá adni, én csináltam egy vegyes salátát, de Dave pl a maradék olívás gratint ette mellé, az is nagyon jól kiegészíti.