Friss topikok

  • guillot: CSÁMM! (2012.03.13. 16:08) Almás fácánsült
  • Cinnadratta: @kozveszelytelen: Igen, az aszalt gyümölcsöktől kicsit Sangriásabb lesz, azt is nagyon szeretem :) (2012.02.06. 22:56) Forralt bor

Címkék

alma (5) arab (1) avokádó (2) bab (2) bárány (1) bor (3) borsó (1) brokkoli (1) chutney (3) csicseriborsó (2) csili (1) csirke (3) csoki (4) cukkini (2) curry (3) desszert (12) dió (3) eper (2) erdélyi (1) fácán (1) fasírt (2) fokhagyma (1) francia (3) garnéla (1) hagyma (1) hal (2) húsvét (1) indiai (2) ital (1) izraeli (3) joghurt (1) kakukkfű (4) kecske (1) keksz (1) kenyér (2) kókusztej (2) krém (9) krumpli (1) kuglóf (1) kukorica (1) lazac (1) lekvár (1) lencse (3) leves (10) lilahagyma (2) máj (3) mák (1) maláj (1) málna (1) mandula (6) marha (4) mártogatós (9) meggy (1) menta (1) mexikói (1) mogyoró (2) muffin (1) narancs (3) német (1) nyúl (2) olasz (3) olíva (4) örmény (1) padlizsán (4) palacsinta (2) paprika (2) paradicsom (4) piskóta (1) pörkölt (1) portugál (1) puding (2) pulyka (1) quiche (1) rakott (1) répa (2) sajt (4) saláta (3) sós nasi (3) spárga (1) spenót (3) sütőtök (3) szardínia (1) szarvasgomba (1) szeder (1) szerecsendió (1) szezámmag (2) szilva (1) szójaszósz (1) tahini (1) túró (3) vadhús (1) zeller (1) Címkefelhő

Csak annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy nyámm-csámm!

Elkészítés (egy tepsinyi lesz belőle)

30 dkg liszt

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

egy csipet só, kis cukor, tej (kb 1-1.5 dl)

Az élesztőt összemorzsoljuk, hozzáadunk egy kis cukrot, langyos tejjel felöntjük és megvárjuk, míg felfut. Fontos, hogy a tej langyos legyen, különben nem fut fel az élesztő! Ha ez megvolt, akkor a keveréket hozzáadjuk a liszthez és a tojáshoz. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól gyúrható legyen, ez kb 1 dl lesz. Addig dagasztjuk (legjobb géppel, de persze kézzel is lehet, csak nagyon sokáig tart és a csuklónak nem tesz valami jót), amíg a tészta felülete hólyagos nem lesz, de legalábbis keményebbnek nem tűnik. Ha megvan, akkor a tetejére szórjunk egy kis lisztet, tegyük langyos helyre, és várjuk meg, míg megkel a kétszeresére. Ekkor szedjük ki a tálból és jól belisztezett gyúródeszkán gyúrjuk ujjnyi vastagságú téglalappá.

5 dkg olvasztott vaj

1,5 evőkanál kakaópor

2 evőkanál cukor

2 dl tej+vaníliás cukor

A téglalap alakú tésztára óvatosan öntsük rá a megolvasztott vajat, majd szórjuk rá a kakaót és a cukrot is. Utána finoman göngyöljük fel a tésztát, mint egy bejglit. Éles késsel vágjunk ujjnyi vastag szeletekre, és ezeket tegyük kivajazott-kilisztezett (vagy sütőpapírral bevont), peremes tepsire. Nem előmelegített sütőben, először magas, aztán alacsony lángon sütjük, amíg meg nem pirul. Mielőtt már majdnem kész lenne, vegyük ki a tepsit a sütőből, és öntsünk a csigákra 2 dl meleg vanillincukros tejet, aztán még tegyük vissza pár percre sülni.

Fontos, hogy a kelt tésztában minimális cukor van, tehát egyáltalán nem édes, ezért a töltelékből holmi alakféltő érvek miatt ne spóroljuk ki a cukrot, mert íztelen lesz a csiga!

Címkék: desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csamm.blog.hu/api/trackback/id/tr103388649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása